Blog

Tijd voor wat nieuws…

Wat is het lang geleden dat we een blogbericht hebben geschreven. Door de wereldwijde coronacrisis schoten dit soort ‘bijzaken’ er een beetje bij in. We hopen dat jij er niet al te veel last van hebt gehad en dat we zo langzamerhand de draad weer op veilige afstand kunnen gaan oppakken.

Wij hebben gelukkig niet stil hoeven zitten de afgelopen maanden. Ons merk Foodborden.nl en haar engelse zusje Foodboardshop.com zijn de afgelopen maanden gegroeid als kool. De techniek achter de webshop heeft een upgrade gekregen, maar ook de techniek waarmee onze backdrops worden gemaakt is naar het volgende plan getild. Onze ondergronden en achtergronden worden nu op een ultra hoge resolutie gedigitaliseerd en geprint waardoor er nog meer details in de backdrops zichtbaar zijn.

Een duurzame backdrop

Zoals wellicht bekend worden onze backdrops in Nederland geproduceerd. We proberen de ‘footprint’ bij de productie van onze achtergronden en ondergronden zo klein mogelijk te houden. Dus geen productie in een ver land en onnodig transport via water of de lucht. Nee, wij kiezen voor een duurzame productie, want onze backdrops worden energieneutraal geproduceerd.

Ook op gebied van verpakking zullen wij de komende maanden een duurzame stap vooruit gaan zetten. De verpakking hoef je straks niet meer weg te gooien. Nee, de verpakking wordt later dit jaar een ‘onderdeel’ van het product, of beter gezegd van de foodfotografie oplossing. We zijn er zo enorm enthousiast over, maar we zullen pas op een later moment een tip van de sluiter oplichten!

Nieuwe producten

Op gebied van productontwikkeling staan we ook niet stil. Naast de eerder genoemde verbeterde productietechnieken is ook het assortiment 90x60cm en de XL backdrops uitgebreid met vele nieuwe designs. Uiteraard allemaal gebaseerd op de in onze fotostudio aanwezige ondergronden en achtergronden. 

XXL Dubbelzijdige Fotoachtergronden

Een van de nieuwe producten die we de komende maanden zullen gaan lanceren zijn de XXL Achtergronden. Dit zijn specifiek als fotoachtergrond bedoelde backdrops die ontwikkeld zijn specifiek voor foodfotografie. De XXL Achtergronden zijn dubbelzijdig, dus je kunt kiezen voor 2 designs per fotoachtergrond. Qua formaat zijn ze dusdanig groot dat ze voor vrijwel alle vormen van foodfotografie in te zetten zijn. Naast dubbelzijdig zijn ze roteerbaar, zodat je lekker kunt variëren met je fotoachtergrond.

Nieuwe designs

Bijna dagelijks zoeken we naar nieuwe juweeltjes als ondergrond of achtergrond voor in onze fotostudio. Een aantal van onze nieuwe foodfotografie backdrops die we onlangs gelanceerd hebben of nog gaan lanceren vind je hier onder!

Van klein tot groot

Onze klantenkring wordt ook steeds diverser. Foodborden zijn inmiddels in heel Europa populair en we versturen ze inmiddels door vrijwel heel Europa heen. Je vindt onze ondergronden en achtergronden niet alleen maar bij al die mooie restaurants, stylistes of food-fotografen, maar ook mogen we ondertussen bekende (fast)foodketens en multinationals in de food industrie tot onze vaste klanten rekenen. Ook zijn er inmiddels een paar bekende foodbloggers en receptenboek schrijvers fan van onze ondergronden!

Dit najaar op tv!

Foodborden.nl is niet onopgemerkt gebleven in televisieland. Dit najaar zullen we onze opwachting maken in één van de bekendste (en best bekeken) tv-programma’s van de afgelopen vijf jaar. We mogen er nog niet te veel over verklappen, maar wat vinden wij dit ongelooflijk spannend…

Tot de volgende blog!