Blog

Nieuwe ondergronden & circulaire economie.

Achtergrond, backdrop oud hout met wit sloophout

Natuurlijk zitten we nooit stil bij Foodborden.nl. Altijd zijn we op zoek naar nieuwe trends en stijlen voor onze collectie ondergronden en achtergronden. Die inspiratie komt uit vele – vaak onverwachte – hoeken. Een verweerde muur, een verroeste zeecontainer of een oude houten schuur op de boerderij van ome Jan.

Daarover gesproken; wist je dat wij veel van onze onderonden gemaakt hebben of maken van gerecycled materiaal? Doorgaans is dat oud hout of oud plaatmateriaal. Het binnengekomen materiaal wordt eerst schoongemaakt en ontdaan van bijvoorbeeld spijkers, schroeven en splinters. Tenzij we juist willen dat er oude schroeven en spijkers zichtbaar zijn natuurlijk…

Hiermee gaan onze creatievelingen aan het werk om nieuwe designs backdrops te ontwikkelen, zowel voor onze eigen fotostudio als voor de webwinkel. Zo maken we dus niet alleen de allermooiste backdrops voor food- en productfotografie maar zijn we ook nog eens hartstikke duurzaam bezig en dragen we bij aan de circulaire economie.

Binnenkort verwacht in de collectie!

Een mooi voorbeeld daarvan is het binnenkort te verwachten Foodbord met de klinkende naam ‘White Wall’. Een fraaie ondergrond met het design van een oude, verweerde houten schrootjes muur. De onderliggende verflaag komt hier en daar door de witte verflaag heen wat zorgt voor een rustieke tint. Dit Foodbord is gemaakt van gerecycled hout en bewerkt door ons creatieve team.

Zo zie je maar dat ook een fotostudio kan bijdragen aan de circulaire economie. Want niet alleen deze binnenkort te verwachten achtergrond heeft als basis gerecycled materiaal. Ook onderstaande Foodborden hebben wij gebaseerd op materialen die een tweede, derde of misschien zelfs vierde leven verdienden!

Gerelateerde berichten