Blog

Handgemaakte ondergronden en achtergronden toegevoegd aan assortiment

graniet backdrop zwart antraciet fotografie

Het zat er al een beetje aan te komen: handgemaakte achtergronden en ondergronden voor fotografie van food en producten. Na een rustige lancering in oktober 2018 met (slechts) 8 foodborden in het assortiment is ons assortiment inmiddels uitgebreid met een sfeervolle serie backdrops en flatlays in diverse stijlen en kleuren. Door de vraag naar handgemaakte ondergronden met structuur en zelfs achtergronden gemaakt naar de wensen van de klant zijn we aan de slag gegaan om aan die vraag te kunnen voldoen.

Van concept naar backdrop

Een aantal van onze reproducties hebben we zelf bedacht en gemaakt in onze fotostudio en gebruikt tijdens fotoshoots. Deze kennis en creatieve vrijheden hebben we de afgelopen maanden ingezet om te werken aan handgemaakte backdrops en flatlays in een diversiteit aan stijlen.

Elk idee begon met het concept. Welke textuur en diepte willen we in de backdrops aanbrengen. Hoe zwaar mag de totale ondergrond zijn? Voor welke kleurschakeringen gaan? Wordt de ondergrond een uniek exemplaar of kiezen we voor een productiewijze die te reproduceren in voor ons creatieve team?

Om gelijk met de deur in huis te vallen en antwoord te geven op de laatste vraag: we doen het gewoon allebei! Unieke one-of-a-kind backdrops waar er maar één van is, én handgemaakte backdrops die volgens een vast concept met liefde en passie worden gemaakt. Omdat het handgemaakte achtergronden zijn zullen er uiteraard verschillen zitten in structuur en het handgeschilderde deel. Feitelijk maakt dat het alsnog een unieke handgemaakte backdrop!

Stylen en design ondergronden

Ondergronden van rustiek barnwood of verweerd pleisterwerk? We hebben het inmiddels allemaal in het assortiment handgemaakte ondergronden. Een van de nieuwste backdrops is de ‘Back in Black Matte‘, een matte versie van de populaire ‘Back in Black’ achtergrond.

Deze twee foodborden zijn populair gebleken. De combinatie van een relatief laag gewicht van circa 5 kilo en de afmeting van 120x60cm dragen bij aan het succes van deze backdrops. Prima te vervoeren en waanzinnig sfeervol door de kleuren en textuur!

Naast deze twee populaire backdrops hebben we ook een aantal rustieke ondergronden van echt hout ontwikkeld. Heerlijk verweerd en sleets, alsof het jaren buiten weer en wind heeft doorstaan. Je vindt ze hier in onze webwinkel. Ondanks het gebruik van hout als basismateriaal zijn deze ondergronden nog steeds makkelijk te vervoeren.

Handgemaakte backdrops kopen?

Dus ben je op zoek naar mooie handgemaakte ondergronden, achtergronden, backdrops en flatlays? Neem dan eens een kijkje in onze webwinkel. Ga je liever voor lichtgewicht reproducties van onze collectie ondergronden, dan is er inmiddels keuze uit ruim 50 verschillende ondergronden en achtergronden.

Heb je ideeën of suggesties voor een handgemaakte ondergrond? Laat het ons weten, we horen graag van je.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ondergronden die we in de toekomst toe zullen voegen aan de webwinkel én kortingsacties? Abonneer je dan hieronder op onze nieuwsbrief (max. 4 per jaar).

Gerelateerde berichten